HTML

Bréking Nyúz

"A fejemből kipattanó szövevényes gondolat szálak informatív virtuális kivetülése." Avagy vegyes felvágott, de nem Tesco-s minőségben.

Friss topikok

  • Handras: na akkor szedd ki az ujjaidat a keresztbetevesbol :) (2011.08.26. 18:03) Állásinterjú
  • czanga: @...bogika...: Hallottam hírét. :) Én is már csak szakadok ezen. ;) :) Mondanám, hogy részvétem, ... (2011.07.18. 21:57) Köszönet
  • czanga: @TonTomika: Egyedül a nagy sajtos pogácsa nem volt túl jó, abból kivételesen tudok jobbat. :) Visz... (2011.02.27. 14:57) Pékség
  • czanga: @Poenix: Apropó: a "teccik" rosszabb helyeken is tetszik. Ne legyél idióta picsa. (2010.05.18. 23:49) today
  • ...bogika...: nah akk kapd össze magad,m a 7en találkozunk...;) (2010.01.18. 21:05) depis egy nap

Linkblog

2011.07.22. 00:49 czanga

Mac OSX Lion - Avagy a bakik sorozata.

 "Ahhoz, hogy mindig up to date legyek az IT világban, nem szabad lelassítani, fel kell venni a tempót. Használni kell, és megszokni mert más."

Hangzatos mondat. A gond csak az, hogy hiába veszem fel a tempót, hogyha a fejlesztett szoftver számomra nemcsak más, hanem egyuttal használhatatlan is lett.

"Túlreagálom a dolgot"? Nem hinném. Ez a véleményem. :) (és mivel ez egy felhasználó véleménye, így nem kell megmagyarázza nekem egy fejlesztő sem, hogy ez márpedig így tökéletes. alapvetően azon kellene elgondolkodni, hogy ők fejlesztenek nekünk, és nem mi nekik, azaz nem mi vagyunk értük.)

Kezdjük a kurzor mozgatásával, illetve a tapipad használatával:  Nincs egy ujjas drag. :O Képtelen vagyok egy ikonra, vagy bármire rá-"tappantani", majd az ujjam mozgatásával áthelyezni máshova. A válasz erre az lenne, hogy van 3 ujjas drag. Nagyszerű, viszont ha bekapcsolod, akkor összeütközik további 3 másik gesztussal, ami szintén 3 ujjal használható. Ráadásul nehogymár azon kelljen godolkozzak, hogy most mit is kell, és hány ujjal csináljak?! Ez lenne a feature? , hogy kihagynak egy olyan logikus, és jól működő dolgot mint ez? :) Továbbá scroll-nál az inertia-t nem lehet kikapcsolni, azaz ha elhúzod az ujjad a felületen, a honlap aljáig legördül. Ezt én helyből kapcsolnám ki.. jah, de, hogy nem lehet? Van két ujjas swipe, és ezt weblapok közt is akalmazni lehet. Ez alapvetően nem lenne rossz, csakhogy blogposzt írás közben véletlenül vissza "swipe"-oltam az előző oldalra, és mikor vissza "húztam" gyakorlatilag eltűnt az amit eddig írtam. Szopacs.

Ráadásul túl sok gesztus van már, túlságosan keverednek a dolgok.

Lunchpad: Az alkalmazások megnyitása eddig is nagyon jó volt, sőt: gyors. Ez csak egy szebb , kicsit csicsásabb változat erre. Létszükségét nem érzem, ez csak új, úgy szimplán. Messlesleg sokkal jobban szerettem a felnyitható application mappát a dock-ban, vagy spotlight-ból való indítást. Szépnek viszont szép, ezt meg kell hagyni, de ennyi.

Mission Control: Marhajó mondhatom.. Összevonták az expose-t, és a spaces-t, mire ebből lett egy olyan bonyolult, és szarul használható funkció mint ez. Nem értem miért volt erre szükség, de azt, hogy ez tetszik a legkevésbé, és számomra ez legrosszabb, na ezt már a Lion bemutatókor megmondtam. A véleményem nem változott most, hogy használom. Használható, de nehézkes. Jobb volt külön a kettő, több értelmét láttam, mint jelenlegi formájában.

Az appok full screen-ben való futtatása biztos jó, de nem használom. Tegyük fel, hogy full screen-ben futtatod a mail appot. Akkor eközben hogy a viharba teszel be csatolt állományt, mivel az asztalt nem látod, se más ablakot, és gomb sincs erre kialakítva.

Az ablakok előtűnésének új verziója tetszetős, olyan mintha a semmiből nyílnának meg :), viszont a szokásosson, a bal sarokban ülő 3 gombon kicsinyítettek, ami így sokkal szarabb lett.

Hamár ablakok, akkor finder. Sokkal "szimplább"-bat akartak csinálni, ennek eredménye, hogy lett egy elcseszett bal sidebar-unk, amiben az ikonok mind szürkék, és egyhangúak. Persze itt nem a hangulatunkra való hatása a lényeg, hanem az, hogy így sokkal nehezebb mindent megtalálni. A user mappát úgy kellett bele integráljam utólag, a HDD ikonja sem volt kinn az asztalon, illetve mostmár a OS tartalmait sem érjük el olyan könnyen, mint eddig. Erről is előre tudtam, hogy nem fog tetszeni. Így is lett. A régi mérföldekkel jobb volt.

A resume jó, hogy ugyanonnan folytathatjuk az újraindítás után, mint ahol abbahagytuk, de nem tudom. Ez sem egy világmegváltó dolog, főleg ha majd egy fél éves rendszernél pont ez fogja szét lassítani az indítást.

Ami pedig az auto save, és versions illeti, azokkal nincs bajom. Egyálltalán. Igen, fúrcsa de van amit teljes szívből üdvözíteni is tudok ebben a op rendszerben.

 

Nos ennyi lenne a történet. Részemről amint lesz ingerenciám, visszavándorol a gépre a Snow Leopard, ezt pedig nagyívben kerülni fogom, amíg csak tehetem, vagy amíg nem teszik bele vissza minimum az 1 újjal történő drag & drop funkciót.

At this time: Screw you, Apple!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lyrik.blog.hu/api/trackback/id/tr963087936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása